Καλώς ήρθατε!!!

Σ' αυτό το Blog και η δική σου άποψη μετράει, στείλε τώρα το σχόλιο σου ή θέσε νέα θέματα και προβληματισμούς.
Το μέλλον γράφεται εδώ!

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Φθηνή βενζίνη VS Κερδοσκοπίας.


Καταναλωτές & διαδίκτυο VS Κερδοσκοπίας.


Αφορμή για την συγγραφή της σημερινής δημοσίευσης υπήρξε η ανεξέλεγκτη πλέον στις μέρες μας κερδοσκοπία η οποία παρατηρείται κατά την πώληση ενός πολύ μεγάλου αριθμού αγαθών και προϊόντων.
Συγκεκριμένα σήμερα θα ασχοληθούμε με το απαράδεκτο φαινόμενο στο χώρο της εμπορίας καυσίμων και στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συνανθρώπων μας για την εξασφάλιση του φθηνού γεμίσματος του ρεζερβουάρ, καθώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που καθημερινά πλέον κάνουν έρευνα αγοράς διανύοντας πολλές φορές ακόμα και αρκετά χιλιόμετρα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους με φθηνή βενζίνη.
Το πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς διαφορά στην τιμή υπάρχει ακόμα και σε πρατήρια της ίδιας εταιρείας αφού η τιμή εκτός από την εταιρεία εξαρτάται και από τον πρατηριούχο. Αρκεί μια βόλτα στα βενζινάδικα όλης της χώρας για να διαπιστώσει κανείς ότι η τιμή των καυσίμων έχει σκαρφαλώσει στα ύψη: η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης φτάνει το 1,037 ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και το 1,199 ευρώ.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μονάχα Ελληνικό, εντάσσεται και αυτό όπως και πολλά άλλα στις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι λίγες ημέρες που έλαβα ένα e-mail από έναν φίλο που μου περιέγραφε την προσπάθεια κάποιων καταναλωτών στην Γαλλία οι οποίοι προσπαθούν μέσω του διαδικτύου να αφυπνίσουν τον κόσμο και να τον κάνουν να επαναστατήσει ενάντια σ' όλη αυτή την άσχημη κατάσταση που επικρατεί και θύματα του είναι όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες.
Συγκεκριμένα αυτή η ομάδα των αγανακτισμένων Γάλλων προσπαθεί να περάσει σ’ όλους το μήνυμα ότι υπάρχει τρόπος να μειώσουμε την τιμή της βενζίνης, όχι βέβαια με το να μην την αγοράζουμε ώστε να πέσει η τιμή πράγμα αδύνατο, αλλά μποϊκοτάροντας απλώς τις μεγάλες εταιρείες που ελέγχουν την αγορά, έτσι ώστε να τις αναγκάσουμε μέσω της πτώσης των κερδών τους να μειώσουν τις τιμές.

Ανάλογη προσπάθεια μέσω του διαδικτύου για να ελεγχθούν οι τιμές όχι τόσο σε επίπεδο εταιρείας άλλα κυρίως σε επίπεδο πρατηρίου γίνεται και στην χώρα μας. Όλο και περισσότεροι είναι οι Έλληνες οδηγοί που ενημερώνονται από το Διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα www.gasprice.gr για την τιμή της βενζίνης και για το ποια είναι τα βενζινάδικα που έχουν τις πιο συμφέρουσες τιμές.
Το εν λόγω site ανέβηκε στο Διαδίκτυο πριν από περίπου δύο χρόνια με το σλόγκαν «Η φθηνότερη βενζίνη στην περιοχή σου» και εμφανίζει τις φθηνότερες αλλά και τις ακριβότερες τιμές καυσίμων σε πανελλαδική εμβέλεια, ενώ υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία και στατιστικά για μεγάλο αριθμό πρατηρίων. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας από όλα τα μέλη του site, οι οποίοι στέλνουν σχεδόν καθημερινά μέσω του Διαδικτύου τις τιμές που βλέπουν στα πρατήρια.
Η λίστα με τις τιμές των πιο φθηνών αλλά και πιο ακριβών πρατηρίων, ανανεώνεται κάθε εβδομάδα. Οι ιντερνετικές επισκέψεις φτάνουν τις 4.000 μηνιαίως πράγμα που υποδηλώνει ξεκάθαρα την αντίδραση όλων αυτών των ανθρώπων για την άνοδο της τιμής της βενζίνης.

Οι παραπάνω προσπάθειες ξεκίνησαν από απλούς ανθρώπους οι οποίοι αγανακτισμένοι από τον τρόπο που τους εκμεταλλεύονται τα κάθε είδους οικονομικά συμφέροντα παγκοσμίως ένιωσαν την ανάγκη να σταματήσουν να είναι έρμαια του κάθε κερδοσκόπου. Έχοντας λοιπόν στο νου τους ότι ατομικά ο καθένας τους πολύ λίγα πράγματα θα μπορούσε να επιτύχει χρησιμοποίησαν σ’ αυτόν τον άδικο ‘’πόλεμο’’ το ‘’όπλο’’ του μέλλοντος που δεν είναι άλλο, από το διαδίκτυο και την ανεξάντλητη γνώση που πηγάζει μέσα από αυτό. Αντιμετωπίζοντας λοιπόν όλα αυτά τα φαινόμενα που συμβαίνουν στις μέρες μας με την βοήθεια της μεγάλης γειτονιάς του διαδικτύου, πιστεύω ότι μπορούμε όλοι να κερδίσουμε πάρα πολλά και σε πολλούς τομείς από όλες αυτές τις προσπάθειες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας ενημερώνουμε όλοι τις τιμές στο site για να κερδίσουμε με μείωση στις τιμές.