Καλώς ήρθατε!!!

Σ' αυτό το Blog και η δική σου άποψη μετράει, στείλε τώρα το σχόλιο σου ή θέσε νέα θέματα και προβληματισμούς.
Το μέλλον γράφεται εδώ!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό!

Το γεγονός:

Καταιγιστικά πυρά από άγνωστους δράστες δέχτηκαν το πρωί της Δευτέρας τρεις άνδρες που υπηρετούν στο ΤΑΕ (Τμήμα Αντιμετώπισης Εγκληματικότητας) Κρήτης. Το περιστατικό συνέβη λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, τη στιγμή που αυτοκίνητα της αστυνομίας, επιχειρούσαν να πλησιάσουν στα πρώτα σπίτια του χωριού, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για εντοπισμό χασίς.
Από τους άνδρες των ΕΚΑΜ ένας τραυματίστηκε σοβαρά, φέροντας διαμπερές τραύμα στον αυχένα, και άλλοι δύο ελαφρότερα. Ο ένας αστυνομικός έχει τραύμα στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο πρόσωπο από θραύσματα. Ο άτυχος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ομάδα των ΕΚΑΜ με 75 άνδρες αναχώρησε από την Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 ώστε να συνδράμει στην επιχείρηση που εξακολουθεί να εκτυλίσσεται. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ με εντολή εισαγγελέα θα διασφαλίσουν την τάξη στην περιοχή και θα διεξάγουν έρευνες για το περιστατικό.
Σειρά ερωτημάτων για το άτυπο καθεστώς ατιμωρησίας στα Ζωνιανά προκαλεί η ένοπλη επίθεση κατά ανδρών του ΤΑΕ Κρήτης. Η αστυνομική επιχείρηση της Δευτέρας εκκρεμούσε από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και συνελήφθη ένας νεαρός από τα Ζωνιανά στην περιοχή της Λυγαριάς, κοντά στο Ηράκλειο, να διακινεί χασίς και κοκαΐνη μαζί με ένα ξάδελφό του, ο οποίος διέφυγε. Με στόχο λοιπόν να γίνει έρευνα στο σπίτι του νεαρού που συνελήφθη αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση με 43 επίλεκτους αστυνομικούς, συνοδεία εισαγγελέα. Όμως όπως όλα δείχνουν, οι κακοποιοί στα Ζωνιανά ήξεραν εκ των προτέρων κάθε κίνηση της αστυνομίας.

Οι δηλώσεις:

«Είναι κοινό μυστικό ότι οι κακοποιοί έχουν υψηλή προστασία. Ακόμη κι αν ξεριζώνονται φυτείες, καλλιεργητές δεν πιάνονται. Ακόμη κι αν συμβεί όμως να συλληφθούν, γίνονται παρεμβάσεις από ανθρώπους της εξουσίας για να πέφτουν στα μαλακά» δηλώνει χαρακτηριστικά ο νομάρχης Ρεθύμνου, Γ.Παπαδάκης.
«Όποιες πληροφορίες δίδονται και όποιες επιχειρήσεις σχεδιάζονται στην περιοχή τις μαθαίνουν νωρίτερα στα Ζωνιανά με διαρροές μέσα από την αστυνομία. Έχουν διασυνδέσεις και αυτό είναι το λυπηρό. Το αποτέλεσμα είναι να στήνουν πάντα ενέδρα στους αστυνομικούς για τη ματαίωση οποιασδήποτε επιχείρησης» καταγγέλλει ο πρώην νομάρχης Ρεθύμνου, Μανώλης Λίτινας.
Η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κάνουν το καθήκον τους στην περίπτωση των Ζωνιανών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το περιστατικό. Ο κ. Παυλόπουλος συμπλήρωσε ότι οι αρμόδιοι θα επιλέξουν την καλύτερη στιγμή για να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση. «Η πολιτική απόφαση είναι να ληφθούν τα μέτρα που δεν πάρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και να επιβληθούν ο νόμος και η τάξη με τέτοια μέτρα, όμως που δεν θα διακινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές» εξήγησε.

Το αποτέλεσμα:

Δυστυχώς, γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ήταν η ανοχή, η κάλυψη και η προστασία τέτοιων φαινομένων είτε για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας είτε ψηφοθηρίας. Με αποτέλεσμα τα κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν και να δημιουργούν ιδιότυπα άβατα.
Στον αντίποδα βέβαια βρίσκονται όλοι οι φιλήσυχοι πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι αρχίζουν σιγά σιγά ν’ αναρωτιούνται αν οι νόμοι ισχύουν και εφαρμόζονται το ίδιο για όλούς τους πολίτες και αν μπορεί πλέον η αστυνομία να τους εφαρμόσει και να τους προστατεύσει από τον κάθε λογής εγκληματία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ελπίζω σύντομα να αφυπνιστεί η πολιτεία και στο μέλλον να εκλέιψουν τέτοια φαινόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχεις δίκιο. Μακάρι να ξυπνήσουμε από τον λήθαργό μας και να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε λιγάκι παραπάνω.

Συγχαρητήρια πολύ καλό άρθρο